diumenge, de maig 03, 2009

Troben un bisbe dintre l'ull de la Virgen de Guadalupe


Tinc un problema. Per una sèrie de circumstàncies alienes a la meva persona, resulta que m'haig de relacionar amb integristes religiosos; a un tel de ceba de formar part d'una secta destructiva. Això, vulgueu que no, és un trasbals. No hi ha res més allunyat al concepte de bona persona que l'essència d'un fanàtic religiós (no parlo de la bona gent que va a missa i no fan mal a ningú; parlo dels altres, dels que jo tracto).
Per intentar entendre'ls, de tant en tant, navego per webs cristianes per mirar de treure'n l'entrellat i, si us haig de ser sincer, quan més m'informo més m'horroritzo. Qui els hi ha furtat la neurona de la raó, la intel.ligència i la bonhomia???.
Aquests "cristians" dels que parlo són dels que creuen en les aparicions miraculoses de la Verge, normalment damunt d'un matoll i en presència d'algun humil pastor o de nens esporuguits. D'habitud el missatge consisteix en demanar la construcció d'una església en el mateix lloc dels fets i/o en la revelació d'alguna proclama d'inspiració ultra-dretana...

Doncs bé, tot navegant, he anat a espetegar a uns blocs dedicats als miracles de la Virgen de Guadalupe.
Com tots sabeu, aquesta verge mexicana va aparèixer a l'indi Juan Diego el 9 de desembre de 1531. La cosa va anar així: li va dir que volia que li construïssin un temple dedicat a ella allí mateix i que ho anés a dir al bisbe. Aquest no s'ho va acabar de creure i va dir que li portés proves de l'aparició de la verge. El Juan Diego va tornar al lloc on l'havia vist i li va explicar les exigències del bisbe; llavors aquesta va fer crèixer roses a la montanyeta seca i li va fer recollir amb el ponxo de l'indi. Miraculosament, quan va tornar a visitar el bisbe, en el ponxo hi havia aparegut estampat un retrat de la Virgen de Guadalupe.
Doncs bé, en aquest ponxo del Juan Diego que es conserva a la basílica de Guadalupe s'hi ha produit un miracle:La imágen del obispo Zumárraga aparece en los ojos de la Virgen de Guadalupe"En los ojos de María se han descubierto imágenes humanas de tamaño diminuto, que ningún artista podría pintar. Trece figuras humanas se han identificado en un espacio de 8 milímetros de diámetro. Existen dos escenas: la primera contiene al obispo Zumárraga sorprendido frente al indio Juan Diego, que abre su tilma y descubre la imagen de María.
Otros testigos complementan la escena del milagro, como el traductor de lengua Náhuatl al español, una mujer de raza negra, etc. La segunda escena, mucho mas pequeña que la anterior, se ubica en el centro de los ojos y contiene una imagen familiar típica de indígenas americanos: un matrimonio con varios hijos alrededor. Las dos escenas se repiten en ambos ojos con una precisión sorprendente, incluida la diferencia de tamaño producida por la mayor cercanía de un ojo respecto del otro, frente a los objetos retratados. Se ha utilizado tecnología digital similar a la usada en las imágenes que se reciben desde los satélites, para analizar las figuras impresas en los ojos de María..."

Més informació en aquesta web

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Ui, les amèriques n'estan infestades d'aquest integrisme religiós. Personalment he tingut contacte directe amb baptistes força conservadors, d'aquests que neguen a acceptar la teoria de l'evolució i que als gueis se'ls ha d'expatriar.

Un exemple força clar del que comento en aquest vídeo de youtube. No sé si és per riure o per plorar...

http://www.youtube.com/watch?v=r_f360F5W48

Quico Ventalló ha dit...

De vegades miro una tele que hi surten actes d'aquestes sectes als Estats Units, un merder de gent ben vestida i que es veuen "normals" empassant-se aquelles bajanades!. Al.lucinant!!!
Ara miraré el vídeo...
Gràcies Miquel.