dilluns, de desembre 07, 2009

Miquel Casajuana, exercint de català lliure als Estats Units


En Miquel Casajuana és un jove malgratenc resident actualment a Carolina del Nord ( EEUU). A banda dels estudis de Comerç Internacional a la Winthrop University i de ser un destacat jugador de l'equip de futbol de la seva universitat: els Eagles! (aquí podeu aplaudir fervorosament), en Miquel també reserva una mica de temps per publicar interessants articles en el seu bloc "El Politburó capitalista".

Avui, llegint un dels seus posts, "Ambaixador per un dia", he pensat que si la pàtria dels catalans continua viva i persevera en el dur combat, fins assolir les llibertats nacionals, és gràcies, en gran mesura, al compromís, tenacitat i intel.ligència de compatriotes de pedra picada com en Miquel Casajuana.
Quina diferència més abismal entre l'alçada patriòtica i moral d'en Miquel i la mesquinesa rastrera i mercenària d'un altre resident als EEUU, el baixllobregatí Pau Gasol. Al barbut basquetbolista, l'alçada només l'hi serveix per situar el seu cervell al nivell del de les girafes; el del Miquel, sortosament per la dignitat humana, no s'ha perdut entre les altes branques de les acàcies, com escau a les girafes i al de Sant Boi, sinó que el té allà on ha de ser: prop del cor!.

Catalunya serà lliure si els catalans actuem com a ciutadans d'una Catalunya sobirana, lliure de qualsevol jou...i això, ni més ni menys, és el que fa en Miquel als Estats Units d'Amèrica: exercir de català lliure.

Així ho explica en el bloc:
"Fa cosa d'un mes la universitat va proposar als estudiants internacionals participar a la "International Expo" que, com cada any, s'organitza al voltant d'aquestes dates en motiu de la celebració de la "International Education Week". Per un motiu o altre mai havia pogut prendre'n part en els tres anys anteriors i conscient de la meva disponibilitat en la present edició em vaig presentar voluntari per formar-ne part. Els membres de l'organització, un cop fetes les pertinents explicacions, no van posar cap tipus de pega perquè juntament amb Aràbia Saudita, Brasil, Corea del Sud, França, Ghana, Holanda, Índia, Nigèria i la Xina, representés Catalunya a l'exposició..." (podeu llegir l'article sencer aquí)

Miquel, en nom dels catalans, de tot cor: gràcies !



La bandera del Principat de Catalunya: estat entre estats!

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Hola Quico,

Conec en Miquel molt bé i a més sóc fidel seguidor del seu bloc. Saps què? M'agradaria ser com ell, exercir de català pel món. Ja ho intento ja, però crec que això fa molt per ell. S'hi ha de dedicar, de fet crec que s'ho pensa.

Només adherir-me al teu post i felicitar en Miki pel que està fent humilment. Una abraçada

Miquel ha dit...

Moltes gràcies Quico. Al cap i a la fi, si em demanen que representi al meu país no crec que pogués fer-ho de cap altra manera. Si volem ser un poble lliure, crec que el més normal és actuar com a tal.
Salut i una abraçada!

Anònim ha dit...

És d'apluadir que tots aquells catalans que es troben a l'estranger facin país i més d'una manera com aquesta. Les meves felicitacions, també!